Dupa optzeci de ani de la primul brevet pentru un aspirator, doi tineri ingineri au avut convingerea că ar putea inventa un aspirator cu totul si cu totul de alt nivel. Avand experienţă teoretică şi practică au fondat compania de aspiratoare „Stein & Co”, la Velbert în „Bergischem Land”, dezvoltand aspiratorul Sebo 350 în anul 1978.

Acest model inovativ de aspirator a obtinut multe brevete care reflectau progrese tehnice substantiale, iar personalul de curăţenie din hoteluri, spitale şi birouri a fost rapid impresionat. Din 1978 până în prezent, aspiratoarele Sebo sunt utilizate în întreaga lume.
Cu aproximativ 4 milioane de aspiratoare vândute, compania de aspiratoare Sebo este lider global în domeniul aspiratoarelor verticale comerciale.
1977
Partenerii Klaus Stein, Heinz Kaulig şi Axel Bellingen, oameni cu experienta in domeniul aspiratoarelor , încep un proiect de dezvoltare pentru un nou tip de aspirator în poziţie verticală, cu o ambreiaj pentru perii, furtun de aspiratie integrat si cu sistem care permite umplerea sacului aspiratorului pana la nivelul de sus.
1978
Stein & Co GmbH devine marca înregistrata.
Numele aspiratoarelor Sebo vine de la prescurtare ``SEmigewerbliche BOdenpflege``
(ingrijirea podelelor). Marca fiind creata si inregistrata, producţia noului aspirator vertical Sebo 350 pentru uz comercial incepe.
Aspiratorul nr. 100 este produs in prima fabrica, in cladirea unei vechi mori de tesut din Velbert. Incepe distributia aspiratoarelor in Germania si Europa.
1979
Windsor Industries devine partenerul nostru, devenind startul nostru in comercializarea aspiratoarelor Sebo in America.
1980
Compania se mută intr-o locaţie mai mare şi gama de aspiratoare este largita. Al 25000-lea aspirator este produs.
Pana in 1981 – Aspiratoarele Sebo sunt distribuite in intreaga lume.Pana in 1983, firme de distributie a aspiratoarelor Sebo au fost fondate în Austria, Anglia, Africa de Sud şi Franţa.
1984
Compania isi muta sediul in noua si moderna cladire de pe Wülfrather Straße. Introducerea sistemului de spalare a covorului DUO a Productia de aspiratoare se dubleaza fata de 1983.
1986
Se introduce modelul de aspirator Sebo seria 360, design nou, cu perii controlate electronic.
1988
Se implinesc 10 ani de activitate a companiei Stein & Co GmbH.
1991
Compania se mută în cladiri noi , spatii de depozitare si tehnologii noi de fabricare. Tot in 1991 se introduce senzaţionalul aspirator Sebo seria X automată. Sebo Anglia începe comercializarea prin distribuitori de aparate electrice si electrocasnice, Germania urmează in acelaşi an.
1994
Cu ocazia zilei de nastere a lui Klaus Stein, aspiratorul cu nr. 1,000,000 este fabricat.
1995
Este prezentat noul model cilindru AIRBELT C, model care se adreseaza unui nou segment de piata. Tot in acest an incepe distributia aspiratoarelor Sebo in Australia si Coreea.
1997
Incepe distributia aspiratoarelor prin retail in America, iar modelul de aspirator SEBO 370 este introdus pe piata aspiratoarelor comerciale.
1998
Compania sarbatoreste 20 de ani de activitate, Thomas Stein intra in managementul companiei.
Aspiratorul cu nr. 1.500.000 este modelul AUTOMATIX X1.
1999
Infiintarea SEBO AMERICA si inceperea distributiei aspiratoarelor prin retail in America.
2000
Aspiratorul cu nr. 2.000.000 este modelul AIRBELT C 3.1.
2002
Noile game de aspiratoare sunt prezentate – Sebo Profesional G si AIRBELT K. Heinz Kaulig intra la pensie. Achim Liffers se alatura managementului companiei.
2003
Stein & Co GmbH accepta provocarea de a urca pe treptele succesului prin produse noi si inovativa.
2004
O noua generatie de aspiratoare verticale, numita Windsor Flexamatic este prezntanta in vadrul targului ISSA din New Orleans pentru prima data.
2005
SE lanseaza produsul SEBO FELIX si SEBO DART. Se ansambleaza aspiratorul SEBO cu numarul 3.000.0000S. Compania Stein & Co. incepe constructia pentru cladirea operatyionala cu zona de productie si depozitare.
2006
Noua facilitate este pusa in functiune. Zona de productie si de depozitare este dublata pentru a evita restrictiile de spatiu si pentru a permite o dezvoltare viitoare.
2007
Se lanseaza produsul SEBO POLISHER DISCO si SEBO DART 3.
2008
30 de ani de SEBO Stein & Co. Vanzarea si distributia pe piata din Rusia incepe si se vand cantitati neasteptat de mari. Rusia devine al patrulea cel mai mare jucator dupa Sebo Germania, Sebo Usa si Sebo UK. Eficienta ploisherului Sebo Disco creste dtorita faptului ca Sebo lanseaza discuri echipate cu nisip de diamant, patemt Sebo, pentru a mentine si lustrui cu usurinta suprafetele fara a fi nevoie sa se foloseasca apa.
2009
Compania Sebo primeste premiul ``Company of the Month November`` la initiativa Ja-zu-Deutschland.
2010
Se lanseaza noul model de aspirator canistra SEBO AIRBELT D. The SEBO AIRBELT D care inlocuieste modelul SEBO AIRBELT C.
2011
SEBO Stein & Co. produce modleul profesional D. Ca lider mondial in parate profesionale verticale de calitate, Sebo isi extinde gama cu modelulPROFESSIONAL D aducand pe piata un aspirator profesiona decalitate in forma canistra.
2012
Se relanseaza modele de aspiratoare verticale echipate cu doua motoare. Aspiratoarele SEBO BS 36/46 COMFORT si SEBO 370/470 COMFORT aduc un nou electrobatator mai puternic.
2014
Se lanseaza modelul profesional SEBO EVOLUTION. Dupa 36 de ani de istorie, acset miodel face cu succes legatura dintre aparatele cu un motor si cele cu doua motoare.
2015
Se lanseaza noul model de aspirator SEBO AIRBELT E.